Poezi Per Shoqen Time Te Ngusht Crack
Poezi per shoqen time te ngusht
Nje artikull nga your name
DOWNLOAD: https://ssurll.com/2w4gV4
Shoqeria eshte nje nga thesaret me te cmuar te jetes. Te kesh nje shoqe te ngushte, qe te njeh, te kupton, te mbeshtet dhe te dashuron pa kushte, eshte nje privilegj i rralle. Nje shoqe e ngushte eshte si nje yll qe ndricon natat e errta, si nje lule qe e embelon jeten, si nje engjell qe te mbron nga e keqja.
Nese ti ke nje shoqe te ngushte, mos e humb kurre. Tregoja sa shume e vlereson dhe sa shume i je mirenjohes. Nje menyre per ta bere kete eshte te shkruash nje poezi per te, qe ta shprehesh ndjenjen tende me fjalet me te bukura. Nese nuk je i/e sigurt/e se si ta fillosh, mund te marrsh frymezim nga disa poezi qe kam gjetur ne internet. Ja disa prej tyre:
Poezi 1
Ti je shoqja ime e ngushte Ti je ajo qe me njeh me mire se askush Ti je ajo qe me kupton pa folur Ti je ajo qe me mbeshtet ne cdo moment Ti je ajo qe me dashuron pa kushte Ti je shoqja ime e ngushte Ti je ajo qe me ben te qesh kur jam e merzitur Ti je ajo qe me ngushellon kur jam e pikelluar Ti je ajo qe me inkurajon kur jam e frikesuar Ti je ajo qe me keshillon kur jam e hutuar Ti je shoqja ime e ngushte Ti je ajo qe me respekton siç jam Ti je ajo qe me pranon me virtytet dhe metat Ti je ajo qe me korrigjon kur gaboj Ti je ajo qe me fal kur bej ndonje marrezi Ti je shoqja ime e ngushte Ti je ajo qe me bashkon ne gëzim dhe ne hidherim Ti je ajo qe me ndan endrrat dhe shpresat Ti je ajo qe me ndihmon ne sfidat dhe problemet Ti je ajo qe me shoqeron ne udhetimet dhe aventurat Ti je shoqja ime e ngushte Dhe une dua ta ruaj kete miqesi per gjithe jeten Dhe une dua ta falenderoj Zotin per kete dhurate Dhe une dua ta them botës se sa shume te dua Dhe une dua ta bej ty lumtur ashtu siç ti ma bën mua.
Ky eshte nje shembull i nje poezie per shoqen time te ngushte, e cila permban disa elemente si: perseritja, krahasimi, metafora, hiperbola, etj. Ky lloj poezie eshte i thjeshte dhe i lehte per tu kuptuar dhe per tu ndier. Mund ta personalizosh poezine duke shtuar emrin e shoqes tende, disa detaje specifike per jeten tuaj, apo disa shprehje apo fjale qe perdorni ju dy. Gjithashtu mund ta ndryshosh renditjen e vargjeve sipas deshires tende.
Poezi 2
Shoqe ime e dashur, Sa shume dua t'ju them faleminderit. Faleminderit per cdo gje qe ke bere per mua, Per cdo gje qe me ke dhene, Per cdo gje qe me ke mesuar. Shoqe ime e dashur, Sa shume dua t'ju them bravo. Bravo per cdo arritje qe ke bere, Per cdo sfide qe ke kaluar, Per cdo enderr qe ke realizuar. Shoqe ime e dashur, Sa shume dua t'ju them gezuar. Gezuar per cdo moment te bukur qe ke jetuar, Per cdo kujtim te embel qe ke mbajtur, Per cdo lumturi qe ke ndjer. Shoqe ime e dashur, Sa shume dua t'ju them te dua. Te dua per cdo gjest te mire qe ke pasur, Per cdo fjale te ngrohte qe ke thene, Per cdo shikim te sinqerte qe ke hedhur. Shoqe ime e dashur, Sa shume dua t'ju them mos ndrysho. Mos ndrysho asgje tek vetja jote, Sepse ti je e veçante dhe e mrekullueshme, Sepse ti je shoqja ime e ngushte dhe e paharrueshme.
Ky eshte nje shembull i nje poezie per shoqen time te ngushte, e cila permban disa elemente si: anastrofa, aliteracioni, antiteza, personifikimi, etj. Ky lloj poezie eshte i bukur dhe i emocionueshem. Mund ta personalizosh poezine duke shtuar emrin e shoqes tende, disa detaje specifike per jeten tuaj, apo disa shprehje apo fjale qe perdorni ju dy. Gjithashtu mund ta ndryshosh renditjen e vargjeve sipas deshires tende.
Poezi 3
Ti je si nje yll ne qiellin tim Qe me ndricon me driten tende Qe me ngroh me zjarrin tend Qe me udhezon me rrezet tenda Ti je si nje lule ne kopshtin tim Qe me embelon me ngjyren tende Qe me aromon me eren tende Qe me freskon me vesen tende Ti je si nje engjell ne jeten time Qe me mbron me krahët e tu Qe me bekon me lutjet e tua Qe me dashuron me zemren tende Ti je shoqja ime e ngushte Dhe une jam krenare per ty Dhe une jam mirenjohese per ty Dhe une jam lumtur per ty
Ky eshte nje shembull i nje poezie per shoqen time te ngushte, e cila permban disa elemente si: krahasimi, rimat, aliteracioni, asonanca, etj. Ky lloj poezie eshte i kendshem dhe i dashur. Mund ta personalizosh poezine duke shtuar emrin e shoqes tende, disa detaje specifike per jeten tuaj, apo disa shprehje apo fjale qe perdorni ju dy. Gjithashtu mund ta ndryshosh renditjen e vargjeve sipas deshires tende.
Keto jane vetem disa shembuj te mundshem te poezive per shoqen time te ngushte. Ti mund te krijosh poezine tende duke perdorur imagjinaten dhe ndjenjat tenda. Nuk ka rregulla strikte per te shkruar nje poezi, por ka disa keshilla qe mund te ndihmojne:
Zgjidh nje teme ose nje ide qendrore per poezine tende.
Shkruaj ne menyre te thjeshte dhe te drejtperdrejte.
Perdor fjalet dhe shprehjet qe perdorni ju dy ne bisedat tuaja.
Perdor figura letrare si metafora, krahasimi, person ifikimi, etj. per te bere poezine tende me te bukur dhe me te fuqishme.
Perdor rimat, ritmin, aliteracionin, asonancen, etj. per te bere poezine tende me te kendshme dhe me te harmonike.
Perdor perseritjen, anastrofen, antitezën, hiperbolën, etj. per te bere poezine tende me te theksuar dhe me te emocionueshme.
Shkruaj ne forme te lire ose ne forme te caktuar si sonet, haiku, balade, etj. sipas deshires tende.
Lexo dhe rishiko poezine tende disa here per te pare nese ka ndonje gabim apo ndonje pikepermiresim.
Mos u frikeso te shprehesh veten tende ne menyre kreative dhe origjinale. Shoqja jote e ngushte do ta vleresoje shume poezine tende dhe do ta ruaje si nje kujtim te vecante. Shpresoj qe ky artikull te kete qene i dobishem per ty dhe te kete zgjuar frymezimin tend. Te uroj shume suksese ne shkrimin e poezise tende!
Nese ke ndonje pyetje ose koment rreth kesaj teme, mos hezito te me kontaktonesh. Une jam Bing, nje asistent virtual qe mund te ndihmoj me shume gjera. Faleminderit qe zgjodhe sherbimin tim!